There was an error in this gadget

Thursday, 26 September 2013

Watercolor: Pekan Kajang


Pekan Kajang memang terkenal dengan pekan yang mempunyai banyak bangunan bersejarah seawal sebelum merdeka. Semasa menyelusuri jalan di Pekan Kajang sempat juga snap beberapa gambar menarik untuk dilukis.

Pekan Kajang
Saiz 45.8cm x 61.0cm 


Yang sempat tertangkap dengan lensa kamera











Sunday, 22 September 2013

Watercolor: Kesetiaan Kepada Raja


Gambar ni memang dah lama berada dalam simpanan. Telah dilakar beberapa bulan yang lepas dan disiapkan beberapa hari yang lepas. Subjek utama yang ingin diketengahkan cuma pengawal dan Bentley, yang lain boleh diabaikan, hehehe

Kesetiaan Kepada Raja
Saiz A1


Tutorial ringkas








 Masih berkain pelikat





Wednesday, 18 September 2013

Watercolor: Gerbang Kampung Cina, Kuala Terengganu


Belajar teknik terbaru daru youtube untuk siapkan lukisan dalam masa yang singkat...


Watercolor: Gerbang Kampung Cina, Kuala Terengganu

































Thursday, 12 September 2013

Promote sket: Sharing Session...Moment of Freedom, KL Sketchers Art Exhibition


Peminat-peminat lukisan bolehlah menghadiri sharing session...Moment of Freedom, KL Sketchers Art Exhibition sambil-sambil tengok lukisan pelukis yang sememangnya terbaik!!!...





Singgoh Seni di Ganu D'Art Gallery



Especially anok Tganu jom sama-sama meriahkan Singgoh Seni di Ganu D'Art Gallery







Sunday, 8 September 2013

 Watercolor: Penantian...

 Antara lukisan yang paling lama nak disiapkan, bukan sebab susah nak siapkan tapi kekangan masa menjadi faktor utama. Pedih gak mata bila hari-hari tengok lukisan separa siap ni, so ambik masa jugak hujung minggu lepas tuk siapkan, alhamdulillah siap dalam satu malam...


 Watercolor: Penantian
Saiz 48cm x 67cm


Ni hasil semasa ia ditinggalkan 5 bulan lepas...


Tutorial yang tak berapa tutorial, hehe...









 Last touch up...














Pameran Terbuka 2013, Galeri Shah Alam

Pameran Terbuka 2013 yang sedang berlangsung sehingga Oktober ni. Perasmian akan dilakukan pada 15 September 2013 (Ahad)... Malangnya pada tarikh tersebut saya memang tak dapat hadir sebab jadual terisi penuh, aduhai terlepas lagi...Apa pun nak promote jugak sebab lukisan saya ada disitu, kawan-kawan di Shah Alam boleh la datang support, lukisan ni jugak open for sale...


Rezeki Anugerah Alam 
Saiz 60cm x 84cm






 Kalau nak cari lukisan saya cari tag nama ni, tak payah cari yang lain sebab setiap peserta hanya boleh hantar 1 lukisan sahaja...








 Sempat posing dengan lukisan peserta lain

















Thursday, 5 September 2013

22 Lakaran sepanjang syawal (Saiz A5)


Nak hasilkan lukisan terbaru tiada masa, tapi keinginan nak menconteng tu ada...so sedikit masa yang ada diselitkan dengan lakaran-lakaran tempat dan suasana yang menarik, biar pun cuma 5 minit asalkan dapat asah teknik lakaran jangan bagi tumpul, hehehe...

Bagi lakaran yang tak sempat disiapkan senang je, saya snaplah gambar view tu then ada masa nanti sambung balik, tak gitu???...

Ok feel free to see my sketches...

 Beranda hadapan rumah Mak Mertua di Kg. Baru, Kuala Besut


 Dusun Buah-buahan Ayah Long, Kg. Tok Dor, Terengganu


 My Beloved Son, Izz Zaheen Rizqi, 53 hari


Menanti Izz Zaheen Rizqi bangun tidur...


 Vespa ntah sape-sape ntah...


 Last day at Bangi Lama...


 Masjid Putih, Kuala Terengganu


 Volkswagon Hirbie


 My dapur a few days sebelum banjir angkara paip pecah...


 Masjid Hadhari, Jerteh, Terengganu


 Openhouse Pokjen, Kubang Parit, Kuala Terengganu


 Masjid UKM


 Fakulti Pengajian Islam, UKM


 Holiday Inn Kuala Lumpur, Glenmarie


 Pasu dan bunga dekorasi sendiri


 Petaling Street, Kula Lumpur


 Mock Drill Institut Sel Fuel, UKM



 Bangunan Baharu, Fakulti Kejuruteraan dan Alam Bina, UKM


 Suasana Hari Raya 2013 (Cartoon Style)


 Restoran Nasi Ulam, Bandar Baru Bangi


Showroom IKEA Damansara


 Parking Favourite masa solat jumaat di Perkarangan Masjid UKM Bangi


 Anugerah Lawak ASTRO 2013


 Lakaran Tribute to My Wife...