There was an error in this gadget

Sunday, 30 September 2012

Hanya sebatang pensil...

Kalau dah minat dan tak ada keje lain nak buat, sebatang pensil pun boleh diolah menjadi hasil seni... Cuba anda pegang sebatang pensil dan pisau, lakukan seperti mereka ni, agak-agak boleh buat tak? mengigil jari...










 Obama pun ada gak...



Ref: http://tinyhaus.blogspot.com/2012/08/tiny-things-in-milan.html

Hujung minggu dengan lukisan tema hitam putih...


Gambar dari internet ni memang menarik, untuk dihasilkan dalam bentuk lukisan tidaklah terlalu susah tetapi memerlukan ketelitian yang tinggi serta perlu banyak bersabar kerana perlu juga bermain dengan warna yang pudar dan gelap...bagi yang tak mahu ambil risiko, boleh je guna warna kelabu tapi kurang menarik la...







Watikah @ Penganugerahan???

Kebanyakan gambar yang ditempah customer telah mendapat keizinan untuk diuploadkan dalam blog ni. Sekiranya tidak mendapat keizinan, gambar tidak akan diupload kecuali gambar bahagian yang tidak menampakkan identiti mereka...






Nota: Terima kasih kepada Idris Zulkifli atas tempahan...

Wednesday, 26 September 2012

Honda C70 Klasik...


Sebelum ni pernah share lukisan C70 tapi gambar separuh je, nahhh sekarang gambar penuh untuk penilaian dan tatapan rakan-rakan.







Monday, 24 September 2012

Masjid Kristal...


Masjid merupakan objek yang agak tipikal untuk dicetuskan sebagai hasil lukisan, mungkin yang pertama kali mencuba seperti saya agak keberatan untuk menyiapkan lukisan ini, faktor utamanya adalah part yang kecil perlu lebih teliti supaya tidak berlaku kesilapan. Tapi bila dan siap, saya rasa sangat berpuas hati...

Lukisan ini saya dedikasikan kepada rakan-rakan sekerja saya yang pertama kali ke Terengganu...

 30% progress

 50% progress

 70% progress

 80% progress

Siap


Toyota Wish...







Dedikasi dan terima kasih kepada: https://www.facebook.com/noraslina.bintiabdulwahab

Sunday, 23 September 2012

Satu lagi hasil lukisan hujung minggu...

Mencuba gaya yang lebih santai dalam berkarya. Objek yang dipilih lebih menonjol dan besar mampu memberi kesan timbul pada lukisan ini...sekali tengok nampak REAL!!!...






* Terima kasih kepada pemilik gambar ni https://www.facebook.com/mohdnooranzam.deraman

Thursday, 20 September 2012

Sangat2 REAL!!!...

Lukisan yang sangat REAL dihasilkan...dalam proses untuk belajar teknik adunan warna. 

Lukisan ini dihasilkan dalam saiz yang besar, sedangkan saya punya dihasilkan dalam saiz A2 dan A3 sahaja, hehee...




Rujukan: http://prasetio30.hubpages.com/hub/Alyssa-Monks-Photo-in-Painting

Tuesday, 18 September 2012

Tuesday, 11 September 2012

Pikir&Lukis: Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang...Kalaul...

Pikir&Lukis: Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang...Kalaul...: Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang... Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang teringin lak nak buat lukisan mural macam ni. Wal...

Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang...

Kalaulah aku ada masa lapang yang panjang teringin lak nak buat lukisan mural macam ni. Wall macam kat bawah ni sangatlah cool sekiranya ditempatkan dilorong2...menampakkan suasana yang hidup walaupun kat situ langsung tak ada orang...







Monday, 10 September 2012

3D Street Art...

Lukisan 3 Dimensi makin menjadi kegilaan dikalangan pelukis global. 









Dedikasi: www.noupe.com